Начало Политика Депутати от БСП представиха проекта „Визия за България” в Панагюрище

Депутати от БСП представиха проекта „Визия за България” в Панагюрище

СПОДЕЛИ
restorant

Народните представители от парламентарната група на БСП Георги Свиленски, Георги Йорданов, Христо Проданов и Веска Ненчева вчера се срещнаха с обществеността на Панагюрище. Те представиха новия проект „Визия за България”*. Срещата бе организирана от общинската организация на БСП в Панагюрище и водена от председателя на групата съветници от БСП в местния Общински съвет  Станимир Велчев.

Всеки от присъстващите депутати, които са членове съответно на парламентарните комисии по икономика, здравеопазване, регионално развитие и образование, взе отношение по наболелите проблеми на страната в своята област. В хода на разговора членове и симпатизанти на БСП , както и безпартийни граждани, взеха активно участие като задаваха въпроси и дава предложения за решаване на дискутираните въпроси.

„Липсват животоспасяващи лекарства в аптеките в малките населени места. А в селата здравеопазване на практика няма.”, това бе единият от проблемите, които поставиха на дневен ред панагюрци. Те се поинтересуваха за съдбата на тяхната болница, която е смесено дружество. Пред тях зам.-предесдателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски обясни, че във Визията има ясно заложени принципи за гарантиран достъп до безплатно и навременно медицинско обслужване.

„Заложили сме и аптечни услуги 24 часа в денонощието за здравноосигурените лица, както и държавно гарантиран базов пакет от медицински услуги, заплащан с публични финансови ресурси”, каза Свиленски. Доц. Георги Йорданов обясни, че предлаганият модел за оздравяване на здравеопазването от ГЕРБ е порочен, защото залага на грешен принцип, а именно- то да е машина за пари, от която да се печели, а здравето има социални функции.

Присъстващите се поинтересуваха и каква ще е съдбата на възрастните хора с това ниво на пенсиите.  Георги Свиленски обясни, че левицата настоява за пълно преизчисляване на пенсиите.

Народните представители изразиха надежда „Визия за България” да се превърне в програмен документ, който с помощта на хората да се превърне в работеща формула за държавата.

На срещата присъстваха не само членове на партията, но и жители на Панагюрище, проявили интерес към документа. Присъстващите отправиха много въпроси, свързани с „Визия за България“ и отбелязаха, че страната ни има нужда точно от такава визия.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

*Целият проект „Визия за България“ вижте тук.