Начало Политика Десет са номинираните за лидер на БСП до момента

Десет са номинираните за лидер на БСП до момента

СПОДЕЛИ

Десетима социалисти са сред номинираните за вътрешнопартийния вот до момента след проведените 11 отчетно-изборни конференции, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Води сегашната лидерка на партията Корнелия Нинова с 11 номинации, следвана от Кирил Добрев и Красимир Янков – с по три. Именно първите трима се очаква да са кандидатурите на финалната права, макар че по две номинации са получили още лидерът на пловдивската организация Георги Гергов, Костадин Паскалев, а с по една се подреждат двама бивши соцлидери – Михаил Миков и Сергей Станишев, както и шефът на столичните социалисти Калоян Паргов, Янаки Стоилов, Лъчезар Костов.

Тече отчетно-изборната кампания на столетницата, която трябва да приключи в средата на март, а след това да започне и предизборната кампания на кандидатите да водят БСП след първи вътрешнопартиен вот.

Изборът на лидер членовете и симпатизантите на БСП трябва да се състои в края на април, а ако не е от първия тур – в първите дни на месец май. Освен номинации за председател на БСП, местните структури правят и отчет за дейността си през изтеклия мандат и предложения за членове на националните и местни ръководни и контролни органи на партията.