Начало Общество Глоба от 2000 лв и без право да кара 2 години за...

Глоба от 2000 лв и без право да кара 2 години за шофьор на БМВ

СПОДЕЛИ
restorant

Пиян шофьор разигравал над 4 часа полицаи, опитвайки се да им избяга, забил БМВ-то си в нива и едва тогава все пак бил заловен в крачка, но отказал да даде проба за алкохол. След целия този екшън мъжът опита да обжалва наложените му санкции, но Панагюрският съд потвърди наказателното постановление.

Историята с много адреналин се разиграла навръх Деня на освобождението – 3 март. Дежурен полицай от Панагюрище обикалял района си със служебна кола. Към 22,00 часа забелязал черен автомобил в местността Цареви сливи край село Бъта. Решил да го провери, защото в близката вилна зона често се крадяло. Изчакал го на асфалта и тръгнал след него в посока Панагюрище. След навлизане в града водачът разбрал, че колата зад него го преследва, затова рязко завил в няколко пресечни улички, а после излязъл извън регулацията.

Преминал през слог между два имота и навлязъл в мокра прясно изорана нива, където затънал и нямало как да продължи. По-късно се видяло, че наоколо в подгизналата пръст нямало и стъпки. Следващият му трик бил да се премести на дясната седалка, което не останало незабелязано от служителя на реда, а освен това в колата или наблизо нямало друг човек. Униформеният се легитимирал и казал на мъжа да излезе от колата за проверка. Вместо това той звъннал на приятели да им каже, че е закъсал, да дойдат да го издърпат от калта. Отказал да бъде проверен с дрегер, а миришел на алкохол.

Полицаят също се принудил да повика на помощ колеги. Беглецът все пак бил закаран в Районното, а след съставяне на акт за административно нарушение към 2,00 часа през нощта му връчили талон за медицинско изследване, завели го в медицинско заведение, но той отказал да даде кръв. Признал, че е пил, но упорствал, че не е карал колата. Съдът обаче кредитира показанията на полицейските служители като отговарящи на истината. Актът е редовно съставен, без пороци и пропуски. Потвърдени са и двете му санкции – глоба от 2000 лева и лишаване от право да кара автомобил за 2 години.

Източник: Марица