Начало Общество Хиляди се стекоха на поклонението пред тленните останки на проф. д-р Лъчезар...

Хиляди се стекоха на поклонението пред тленните останки на проф. д-р Лъчезар Цоцорков

СПОДЕЛИ
restorant

Cocorkov-hora

Хиляди души се стекоха  на поклонението пред тленните останки на председателя на Надзорния съвет на „Асарел Медет“ и почетен председател на Българската минно-геоложка камара проф.д-р инж.Лъчезар Цоцорков.

Хората чакаха мълчаливо на 4-5 колони в редица пред построената по негова инициатива зала “Арена Асарел“, за да се простят с човека и родолюбеца, който издъхна в Швейцария от най-коварната болест.

Повече от 4 часа продължи поклонението, като хората прииждаха и пеш, и с автобуси, и с автомобили. Сред чакащите имаше коли със софийска, пловдивска, бургаска, старозагорска и на други области в страната регистрация.

„За да си вземат „сбогом“ с проф.Цоцорков тук бяха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, бизнесменът и председател на Минно-геоложката камара Николай Вълканов, лидерът на КТ“ Подкрепа“ Димитър Манолов, народни представители, областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, кметовете на Панагюрище и Стрелча Никола Белишки и Стойно Чачов, бизнеспартньори, близки, приятели.

Залата „Арена Асарел „ едва побра стотиците хиляди мъже, жени и деца, а съболезнования се приемаха в 6 книги заради многото хора, желаещи да напишат „ Последно сбогом“ и думи на благодарност към направеното от Лъчезар Цоцорков като директор на най-голямото предприятие в региона и като меценат и родолюбец.

„Той беше един достоен работодател, достоен човек! Ще ни липсва на всички“, написа в съболезнователната телеграма  до семейството на Цоцорков министър-председателят Бойко Борисов.

Президентът Румен Радев също бе изпратил съболезнователен адрес до опечалените близки на Лъчезар Цоцорков, както и председателят на Народното събрание Димитър Главчев.

Прощални слова произнесоха кметът на Панагюрище Никола Белишки, изпълнителният директор на „Асарел Медет“АД Делчо Николов и Николай Вълканов.

Черни траурни знамена бяха спуснати на сградите на общината и на болницата“Уни Хоспитал“, която бе построена миналата година в средногорския град по идея на Цоцорков.

По предложение на кмета на Панагюрище Никола Белишки на заседанието на ОбС в града бе взето решение името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков да бъде вписано в мемориалната стена на община Панагюрище, която се намира в Исторически музей в Панагюрище. Уважаваният и обичан панагюрец бе погребан в местния гробищен парк в най-тесен семеен кръг.

Източник Монитор.бг

 

1 КОМЕНТАР

 1. БОГ ДА ГО ПРОСТИ! ПРИСЪЕДИНЯВАМ СЕ КЪМ СКРЪБТА НА СЕМЕЙСТВОТО И КОЛЕГИТЕ ОБОГАТИТЕЛИ ОТ „МЕДЕТ“ И „АСАРЕЛ“ ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ
  АЛЕКСАНДЪР ЛАУТАРСКИ, минен инженер,
  технолог на Обогатителна Ф-ка „Челопеч“(1974-1979 г),
  началник на Обогатителната фабрика за медни шлаки МДК (1979-1988 г)
  0  0