Начало Любопитно Как лесно да разберем дали месото е пълно с хормони

Как лесно да разберем дали месото е пълно с хормони

СПОДЕЛИ

Повечето търговци действат хитро, ако искат да продадат на крайния потребител застоял продукт. Възможно е към месото, което купувате от магазина, да бъдат добавени соев сос, подправки, оцветители и много други. Това се прави с цел маскиране вида на продукта. Толкова са много триковете, че дори най-добрите познавачи могат да се заблудят и да купят престояло месо, лишено от хранителните си качества.

Как да разберем годно ли е месото за консумиране? Нужни са ви парче фолио, кибритена клечка и малко късче месо, не повече от 2-3 см. Вземете клечка за зъби и с помощта на нея пробийте месото, така че все едно е шишче. Поставете го върху фолиото и го запалете с клечка кибрит или запалка, каквото ви се намира под ръка. Ако продуктът е истински и качествен, веднага ще усетите миризма на печено, подобна на тази, която се носи от скарата, докато печем пържоли.
 
В случай, че месото е натъпкано с химия и хормони, ще замирише на неприятно, а от него ще потече тъмна на цвят течност. Възможно е дори да се образуват нещо като балончета по повърхността му, както и пяна. С този трик можете да тествате всякакви видове меса, като започнем от пилешко, минем през свинско и стигнем до дивеч. За предпочитане е да приложите метода на място в магазина, защото у дома вече ще е късно. Нито един продавач, който е сигурен в качеството на предлагания от него продукт, няма да ви откаже едно парченце месо, което да тествате. Ако обаче се съпротиви, знайте, че работата му не е чиста и най-вероятно не си струва да прекарвате повече време пред щанда с меса.

свинско месо

Реклама

Actualno.com