Начало Избори 2014 Кандидатът за народен представител Пепа Филина се срещна с представители на бизнеса...

Кандидатът за народен представител Пепа Филина се срещна с представители на бизнеса и с жители на част от панагюрските села

СПОДЕЛИ

zumpalova_filinaПрез изминалата седмица кандидатът за народен представител Пепа Филина проведе срещи с жителите на селата Попинци, Бъта, Баня и Оборище. Бе осъществена среща и със Сдружението на предприемачите – Панагюрище, както и с учителите от гр.Стрелча.

Срещите с жителите на селата Попинци, Баня, Бъта и Оборище се превърнаха в оживени дискусии. На повечето от тях присъстваха и представители на Гражданския съвет към Реформаторския блок, както и на предизборния щаб в общината. На срещите г-жа Филина представи досегашния си житейски и професионален път, изложи принципите, в които вярва, своите идеи, цели и убеждения. Основен приоритет в нейната бъдеща работа ще бъде реформата в образованието и приемането на нов закон за средното образование – многократно отлаган в последните години.

На срещата със сдружените предприемачи, които по традиция приемат на своите сбирки представители на различни политически формации, бяха изложени и основните приоритети в програмата на Реформаторския блок, както и конкретните мерки за облекчаване на условията а бизнес в страната. В разговор за проблемите в образованието и начините за тяхното законодателно разрешаване премина срещата с учители от гр. Стрелча.

Присъстващите задаваха много въпроси както по отношение на конкретни проблеми в съответните населени места или съответните браншове, така и във връзка с политиката в страната като цяло, с възможните коалиции след изборите, с пътя, по който България трябва да започне да се измъква от поредната икономическа и политическа криза.

Pepa FilinaПепа Филина изрази увереност, че голямата промяна в политиката ще дойде с малките стъпки, с връщане на почтеността, на откровеността, с постоянство в печеленето на доверие и с много труд. Тя сподели надеждата, че вече е дошло времето за отърсването от страха, който ни преследва вече с години, за края на очакването някой да мисли вместо нас. Че е дошло времето на смелите, тези, които ще имат силата да защитят позиции и да доведат до край така необходимите за страната реформи в образованието, здравеопазването, съдебната система…

Веселина Зумпалова-Ралчева, областен председател на СДС, отправи призив към всички да се възползват от правото си за преференциален вот. Прекият избор на конкретни личности в отделните листи ще промени политическия облик на Народното събрание, на политиката като цяло в страната. По този начин ще настъпи желаната промяна, бавно и постепенно, защото „избраните с преференция народни представители ще знаят, че дължат мястото си в парламента на избирателите, а не на партийните централи, които са ги поставили на избираеми места. Така те ще са по-малко зависими от партийните шефове, няма да се страхуват да отстояват позицията си, ще помнят, че трябва да се отчитат преди всичко пред хората, които с гласа си са ги изпратили в Народното събрание, защото след четири години отново ще се изправят пред тях и ще потърсят тяхното доверие.” Пепа Филина призова всички жители на общината да подкрепят панагюрските кандидати в отделните листи, независимо на коя формация симпатизират.

Представителите на Гражданския съвет изразиха вярата си, че хората от общината могат да пренаредят листата, изпращайки панагюрския кандидат – г-жа Филина – на челно място. Разяснявайки на присъстващите на срещите начина за преференциално гласуване, те напомняха че „избирателите подреждат листата, а предварително поставените номера са условни и служат за отбелязване на преференция. Всички кандидати, преминали 7 % от гласовете на съответната партия или коалиция в областта, излизат в отделен списък пред листата и се подреждат по брой получени гласове” .

В следващите дни предстоят нови срещи извън общината, както и срещи с жителите на с.Елшица – понеделник, 29.09 от 19.00 ч. в малката зала на Читалището и с жителите на с.Панагюрски колонии – сряда, 01.10 от 19.00 ч. в Клуба на пенсионера.