Начало Анализи Кой? Кой? Кой?…..Кой ще води листите в 13-и МИР?

Кой? Кой? Кой?…..Кой ще води листите в 13-и МИР?

СПОДЕЛИ
restorant

койДни преди старта на предизборната кампания в областта продължава да се задава модният въпрос „Кой?”. Рефренът обаче обяснимо е насочен към любопитния отговор кой ще води листата на съответната партия. Ще се опитаме на базата на предварителна информация и логически съждения да прогнозираме първите в областните листи, които евентуално ще ни представляват в следващото народно събрание.

ГЕРБ

Тук би била истинска изненада, ако листата не се води от д-р Дончо Баксанов. Диалогичен, спокоен, без „издънки” като областен управител и депутат, докторът е логичния избор за хората на Бойко Борисов.

БСП

Вече е обявено, че листата ще се води от вечния „втори” в столетницата Янаки Стоилов. Това бе изборът за земестник на Станишев на панагюрската партийна организация. Верни на традицията да разчитат за водачи на „спуснати” отгоре едва ли местните червени лидери Георги Мърков, Георги Петърнейчев, Йордан Младенов и Лазар Попов могат да разчитат на нещо повече от второто място.

ДПС

Тук нещата са ясни и въпросът „ Кой” си има автентичния отгвор – Делян Пеевски.

Реформаторски блок

При реформаторите нещата са най-оплетени. Твърде вероятно е листата да води адвокатът Николай Божилов. Сериозни претенции има и бившият началник на областния образователен инспекторат Бойка Маринска. Спрягат се още имената на ген. Атанас Атанасов от ДСБ, както и на скулптора Велислав Минеков от „България на граждани”, син на големия майстор Величко Минеков.

България без цензура

Тук вероятно изборът ще падне върху областния лидер Христо Тодоров – предприемач и общински съветник от Пазарджик. Шансове има и бившия депутат от ГЕРБ, велинградчанинът Ангел Даскалов.

Атака

Най-сериозните шансове да поведе хората на Волен Сидеров има проф. Станислав Станилов – водач в няколко поредни кампании.

Коалиция НФСБ

Засега там ситуацията е повече от загадъчна. Върти се името на бившия заместник – кмет на Пазарджик и някогашен лидер на социалистическата младеж Петър Горчев, но вероятно ще има спуснат човек „отгоре”

АБВ

Като възможен вариант се върти един от лидерите на движението – инж. Георги Лазаров. Говори се и за търсен граждански ефект, като се спряга името на популярен пазарджишки лекар.

Какви са шансовете Панагюрище да има народен представител? Сероизни, най-вече в лицето на Христо Калоянов, за който едва ли има аргументи да бъде поставен на неизбираемо място. Миналия мандат на едно място от парламента остана лидерът на БСП Станимир Велчев. При реформаторите не е за подценяване позицията на областен лидер на СДС на Веселина Зумпалова – Ралчева, но поне до този момент тя не е декларирала намерения да щурмува Народното събрание. Нека припомним, че през 2009 година тя бе подгласник на сегашния външен министър Даниел Митов.

9 КОМЕНТАРА

  1. Кой Божилов бе? Оня дето беше човек на Софиянски ли бе? Да ходи при Дудука, където е шефа му!Голяма грешка ще направят реформаторите с тоя.Кой го знае, че е жив!Тоя си обикаля на всички избори да се намести в някоя листа!Професионален водач, от всяка партия готов да стане водач!
    0    0