Начало Политика Най-възрастният народен представител Тома Томов откри първото заседание на новоизбраното 44-то Народно...

Най-възрастният народен представител Тома Томов откри първото заседание на новоизбраното 44-то Народно събрание

СПОДЕЛИ
restorant

2111347585

Най-възрастният народен представител Тома Томов откри днес първото заседание на новоизбраното 44-то Народно събрание. Народните представители положиха следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“

В пленарната зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Димитър Главчев беше избран за председател на 44-тото Народно събрание със 157 гласа.

Той беше предложен от парламентарната  група на ГЕРБ и беше единствената кандидатура.

Главчев беше зам.-председател на парламента в предишния мандат.

Надявам се ключовата дума на това Народно събрание са бъде обединението, обяви Глвчев, преди да седне на председателското място.

„На България й предстои председателство на Европейския съюз. В процеса на подготовка решаващо значение има парламентът да продължи да работи открито и прозрачно. Това ще позволи на хората да вземат участие в управлението“, подчерта той.

За зам.-председатели бяха избарин Цвета Караянчева от ГЕРБ, Валери Жаблянов от БСП, Явор Нотев от Обединените патриоти, д-р Нигяр Джафер от ДПС и Веселин Марешки, лидер на „Воля“.