Начало Общество Облачна и дъждовна събота ни очаква

Облачна и дъждовна събота ни очаква

СПОДЕЛИ

Днес над източната половина от страната ще е облачно с валежи от дъжд. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество.

Това съобщават от НИМХ.

Жълт код за дъжд е обявен в областите Бургас, Варна, Добрич, Смолян, Хасково и Ямбол.

Над западната половина облачността ще се разкъса и намалее, през деня до предимно слънчево. След обяд от запад отново ще се увеличи и на места главно в планинските райони там ще превали дъжд.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е умерен.

Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 m – от сняг; главно в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 4 градуса, на 2000 m – около 0 градуса.

По Черноморието времето ще е облачно и дъждовно, на места със значителни количества. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12-13 градуса. Температурата на морската вода е от 11-12 градуса по северното крайбрежие до 15 градуса по южното. Вълнeнието на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.