Начало Общество Организират избори за Общински младежки парламент

Организират избори за Общински младежки парламент

СПОДЕЛИ
restorant

"Под надслов “Заедно за едно по-добро Панагюрище” ще се проведат избори за сформиране на Общински младежки парламент в община Панагюрище. Ръководител на проекта е Галина Матанова, заместник-кмет “Хуманитарни дейности”. Организатори на предстоящите избори са Дирекция “Образование, култура и социални дейности” и Обединен детски комплекс – Панагюрище. Комплектът от документи, включващ Правилник за организация на  изборите с Приложения и Заповед на кмета на община Панагюрище за назначаване на изборите, вече е утвърден.  Подготовката и провеждането на изборите ще се състои в рамките на един месец – от 29 октомври до 26 ноември 2012 година. Същинските избори в училищата в общината, НПО и младежките организации са насрочени за 23 ноември 2012 година от 10:00 до 14:00 часа в предварително определени за целта места. Издигнатите от инициативен комитет кандидатури са разпределени в следните квоти:

– СОУ “Нешо Бончев”                     – 4 квоти;

– ПГИТМТ                                        – 4 квоти;

– Интеракт клуб                               – 1 квота;

– Ротари акт клуб                             – 1 квота;

– БМЧК                                              – 1 квота;

– Лео клуб                                         – 1 квота;

– Кметства в общината                    – 8 квоти;

– Независими кандидати                 – 9 квоти.

         Документите на всички избрани по предварително определените квоти, както и предложенията на Кметствата и независимите кандидати следва да бъдат предоставени в стая 216, ет.2 (Дирекция “ОКСД”) в сградата на Община Панагюрище  до 27 ноември 2012 година в рамките на работното време – от 8:00 до 17:00 часа.

       Учредителната сесия на Общински младежки парламент – Панагюрище е насрочена за 29 ноември 2012 година от 17:00 часа в Сесийната зала на Общинска администрация.

       Чрез създаването на Общински младежки парламент младите хора в община Панагюрище ще могат да огласяват своите потребности и проблеми. Те ще имат възможността публично да споделят своята готовност за ангажираност в процеса на вземане на решения. Така те ще могат да изразят своята активна гражданска позиция и да допринесат за изграждането на едно по-добро общество.