Начало Спорт Петко Габровски спечели турнира „За купите на „Асарел-Медет” АД”

Петко Габровски спечели турнира „За купите на „Асарел-Медет” АД”

СПОДЕЛИ
restorant

 

 

Петко Габровски спечели Втория международен турнир „За купите на „Асарел-Медет” АД, проведен от 16 до  19 август в зала „Орчо Войвода” в Панагюрище. Тенисистът, който защитава цветовете на компанията – спонсор, спечели финалната среща с Владимир Петков от „Мадлен София” в драматичен седмгеймов мач. Габровски отстрани на полуфинала в изключително оспорван мач сочения за фаворит Костадин Ленгеров.

При жените първото място спечели варненката Таня Асенова, която се наложи с 4:3 над русенката Сибел Исмаилова. В майсторския ветерански турнир пък купата спечели легендарният Мариано Луков, който е играещ треньор на френския „Сент Етиен”. Всички победители и призьори получиха и солидни парични премии от наградния фонд на турнира, който през тази година е 8 000 лева.

В международния турнир се включиха около 250 състезатели от 9 държави. В първите два дни се проведоха турнирите при юношите и кадетите, а в последните два играха ветераните, мъжете и жените.

След финалите председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов връчи специален благодарствен плакет на изпълнителния директор на „Асарел-Медет” АД д-р инж. Лъчезар Цоцорков за блестящата организация на турнира и за приноса му в развитието на този спорт.На снимките: Кадър от финала „Габровски – Петков“ и изпълнителният директор на „Асарел-Медет“ АД  д-р инж. Лъчезар Цоцорков награждава победителят Петко Габровски