Начало Политика ПП не иска да разговаря със Слави Трифонов за съставяне на правителство

ПП не иска да разговаря със Слави Трифонов за съставяне на правителство

СПОДЕЛИ

В предаването „Панорама“ тази вечер кандидатът за министър-председател Асен Василев заяви, че ПП все още не е събрала подкрепата на 121 депутати.

Асен Василев каза, че ПП няма да разговаря със Слави Трифонов: „Нямаме намерение. С господин Трифонов и въобще с ИТН като структура, ръководена по начина по който тя влезе в първия кабинет, имаме сериозни различия. Целите, които ние смятаме, че трябва да се следват, е средствата да отиват при всички български граждани и да се спре с това определени фири да взимат големи поръчки, да са предварително избрани. Трудно виждам как ПП може да взаимодейства по този начин с някой. Затова ние търсим в момента хора, които много ясно искат да застанат на страната на гражданите“.

На базата на разговора, който имахме днес с президента – той си има конституционни правомощия, правителството и парламентът също имат своите конституционни правомощия. Според мен ако всяка от тези власти си стои в рамките на конституционните правомощия, няма да има нито проблеми, нито напрежение, каза кандидатът на ПП за премиер.