Начало Политика Правителството обяви, че няма да подава оставка

Правителството обяви, че няма да подава оставка

СПОДЕЛИ
Реклама

Правителството обяви, че няма да подава оставка. Това стана на брифинг след извънредния коалиционен съвет.

„Обсъдихме актуалната ситуация и се обединихме около няколко решения. Премиерът Бойко Борисов свика Съвет на управляващата коалиция заради протестите в търсене на изход от политическата криза“, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Още вчера сутринта Борисов анонсира срещата с управляващите партньори и обясни, че ще търси съгласие за стабилизиращ план, изход от ситуацията с нестихващите антиправителствени протести и с настояване за оставката на кабинета.

Коалицията запазва своята стабилност и в този състав продължава управлението до завършването на мандата пред пролетта„, заяви Симеонов.

„Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в началото на следващата седмица – обсъждането и отхвърлянето на искането за вот на недоверие, внесен от БСП“, допълни той.

Вотът няма да мине, но промени ще има, отсече вицепремиерът и лидер на ВМРО – Красимир Каракачанов.

„България е правова държава и се движим по правила. Депозирани са при мен оставките на тези министри, те бяха при мен, изслушахме ги внимателно, имат голяма подкрепа и са свършили значими неща„, подчерта премиерът Бойко Борисов.

Сега не трябва да се раздвояваме, трябва да покажем, че управляващо мнозинство има в парламента, подчерта Борисов. Според него, ако милеят за държавата, опозиционните партии, включително „Да, България“, трябва да кажат как виждат изхода от кризата и с кого ще управляват, ако спечелят избори

Снимка: БГНЕС

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7