Начало Общество Протест на мястото на тежката катастрофа в София, която взе две жертви

Протест на мястото на тежката катастрофа в София, която взе две жертви

СПОДЕЛИ

Точно в 18:30 ч. на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“ в София, където снощи при тежка катастрофа загинаха две млади жени, блъснати на тротоара, започна протест под наслов „Срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя“.

Организаторите на събитието призоваха в социалните мрежи: „всички, които смятат вчерашния „инцидент“, не – това УБИЙСТВО за резултат от повсеместната корупция, превзела МВР и всички държавни органи, да излязат днес в 18:30 на това кръстовище, за да се почете паметта на нелепо погубените млади момичета и да се поиска сметка от отговорните.

И още от исканията им: „Да последват оставки и уволнения за тези, които са допуснали този „човек“ да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа; да се предприемат спешни акции срещу всички останали джигити с десетки нарушения на пътя; да се предвидят по-строги санкции за джигитите, но също така и наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви”.

Малко по-рано през деня на същото място таксиметрови шофьори блокираха за кратко кръстовището и надуха клаксони в знак на съпричастност към жертвите на катастрофата и близките им, както и срещу войната на пътя.

Хората наоколо ги аплодираха.