Начало Спорт Спортният съд отхвърли жалбата на шахматната федерация за мача на претендентите

Спортният съд отхвърли жалбата на шахматната федерация за мача на претендентите

СПОДЕЛИ
Реклама

Спортният арбитражен съд в Цюрих отхвърли жалбата на Българската федерация по шахмат (БФШ) за мача на претендентите. Президентът на БФШ Силвио Данаилов твърди, че изборът на Лондон е неправомерен.

Той обяви за "Дневник", че ще обжалва решението пред Швейцарския федерален съд. "Няма да ги оставя нещата така. Това решение е абсолютно неправилно. Нашите адвокати са изумени."

Данаилов заяви, че "не може да се защитават измислени герои и офшорни фирми за сметка на доказани федерации". По думите му фирмата AGON не е представила официална кандидатура за Лондон. "Вместо това има някаква чернова без банкови гаранции и без награден фонд."

България издигна Панагюрище за домакин на мача с желанието при успех Веселин Топалов да се включи в спора за световната корона. Другият обявен кандидат беше Баку. В крайна сметка спечели Лондон.

"Казаха ни, че решението трябва да бъде взето бързо, защото турнирът наближава", заяви Данаилов. Той е подал още една жалба срещу ФИДЕ в спортния съд, свързана със спорни организационни промени в международната федерация, но решението по нея се очаква през март.

Източник: dnevnik.bg