Начало Общество Започна международно издирване на изчезналата Кристиана от Панагюрище

Започна международно издирване на изчезналата Кристиана от Панагюрище

СПОДЕЛИ
Реклама

кристиана муховска

МВР инициира ново международно издирване на изчезналата в Холандия Кристиана Муховска, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

След като баща й Стоян Муховски е подал повторно жалба в петък от полицейското управление в Панагюрище, е изпратено писмо до дирекция „Международно оперативно сътрудничество”, а информация за 24-годишната жена е подадена до всички страни от ЕС и Шенгенската информационна система. Предстои нарочна кореспонденция с холандските власти, от които ще бъде потърсено съдействие.

По данни на семейството й, Кристиана е в неизвестност от края на януари. За Холандия заминала легално, тръгнала в края на ноември, за да отиде на концерт. Оттогава близките й получават за нея откъслечна информация чрез нейни познати.

Само преди няколко дни, в интервю за ПИА, бащата на Кристиана Стоян Муховски беше категоричен: „Ние с дъщеря ми никога не сме имали конфликти. Кристияна преди да замине за Холандия работеше в София. Замина без да ми каже, но тя винаги е била борбена, инат, винаги е искала с всичко да се справя сама. Дъщеря ми е отговорен човек. Докато бях в чужбина тя плащаше сметките ми за телефон и други.. За нея не е типично подобно поведение и аз няма да престана да я търся. Момичето, което ви е писало за мен, че не съм предприел нищо… та аз до вчера не знаех почти нищо за нея, не знаех дали е жива! Кажете ми кой родител ще се откаже да търси детето си? Ако имах и най-малката идея къде да я търся, бих заминал веднага, но сами се сещате, че Холандия не е Панагюрище. На никого не пожелавам да е на моето място.”

Припомняме още, че по последна информация на екипа ни, Кристияна е била в два приюта в Айндховен, после за кратко живеела с млад холандец.

Използвана е информация от dariknews.bg