Начало Общество 11 сигнала за пожари на територията на област Пазарджик само за 24...

11 сигнала за пожари на територията на област Пазарджик само за 24 часа

СПОДЕЛИ

На 11 сигнала са се отзовали огнеборците от областта през изминалото денонощие, като девет от тях са за запалени сухи треви, стърнища и отпадъци. В резултат на това в селата Синитово и Огняново огнената стихия е обхванала близо 21 декара сухи треви, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР- Пазарджик Мирослав Стоянов.
Припомняме, че в събота възникна пожар край лесичовското село Боримечково.
По първоначални данни огънят е тръгнал от нива край населеното място и е навлязъл в гориста местност. Към мястото са насочени огнеборци от районните служби в Пазарджик, Белово, Пещера, Велинград и Панагюрище с пет противопожарни автомобила и три джипа. В гасенето са се включили и няколко групи лесничеи от Държавното горско стопанство в Пазарджик, доброволци от формированията във Велинград и Белово.
В неделния ден горяха две къщи в село Свобода, намиращо се на територията на Община Стрелча.
Да не се палят треви и отпадъци, както и необезопасени огньове в гората, тъй като рискът от пожари е много висок, призова Мирослав Стоянов.
Областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова също изпрати чрез медиите апел към гражданите за отговорно поведение във връзка с повишената опасност от пожари.