Начало Спорт 14-годишните хандбалистки станаха вицешампионки на България

14-годишните хандбалистки станаха вицешампионки на България

СПОДЕЛИ

От 1 до 3 юни в Хасково се проведе финалът на Държавното първенство за 14г.девойки.В надпреварата участваха 8 отбора,придобили право след провеждане на зоналните първенства в четирите зони на България.

Жребият отреди на Панагюрище силната група с отборите на Бъки-Габрово, Етър-Велико Търново и Дунав-Белене. Първият мач бе срещу отбора на Белене. През цялото време се играеше гол за гол , но нашите момичета показаха дух и желание за победа и успяха. Мачът завърши при резултат 19:16 . Това бе много важна победа за нашия  отбор.

Вторият мач бе с носителя на Купа България-Бъки. Срещата се превърна в истинска битка/10:9 на полувремето за габровки/. През второто полувреме панагюрки не се отказаха от борбата, две минути преди края на мача разликата бе гол за Бъки и при открадната топка, габровки отбелязаха още един гол. Срещата завърши при резултат 21:19 за габровки. След тази загуба Панагюрище трябваше на всяка цена да търси победата в третия си мач срещу Етър. Само при победа нашият отбор можеше да влезне във финалната четворка за разпределянето на медалите.Панагюрските хандбалистки показаха твърда игра и надиграха болярките през целия мач,/13:7 на полувремето/ и накрая 22:17.Така с две победи и една загуба Панагюрище се класира на второ място в група А и намери място във финалната четворка.

На полуфинал нашите момичета трябваше да се изправят срещу първият отбор от група Б-миналогодишния шампион-Стражица.Мачът започна равностойно за двата отбора,играеше се гол за гол и полувремето завърши с аванс от един гол за Панагюрище-9:8.Второто полувреме се превърна в истинска битка-залога бе голям-отбора победител,отива на финала.До средата на второто полувреме, момичетата от Стражица водеха оспорвана игра,след което панагюрки показаха истинското си лице и края на мача донесе желаната победа /19:16 за Панагюрище/.Така панагюрки се класираха за финала,където отново трябваше да се изправят срещу Бъки/победител от другия полуфинал срещу Хасково/.Първото полувреме бе равностойно за двата отбора и резултата е показателен 11:11.През второто полувреме нашите момичета не издържаха на напрежението,направиха много пропуски от чисти положения ,габровлийки не пропускаха и така мача завърши при резултат 22:17 за Бъки.
За Панагюрище остана вицешампионската титла и сребърните медали,което е изключително голям успех за колективен спорт.
Наши момичета получиха и индивидуални награди:
Стейси Георгиева -най-добро ляво крило
Мирослава Петрова-най-добър пивот
Състав на вицешампионките:Стейси Георгиева,Мирослава Петрова,Елена Ралчева,Маргарита Илиева,Габриела Панайотова,Радостина Борделова,Стиляна Добрева,Петя Мангова,Мария Маслева,София Пашова,Станислава Чакърова,Марина Чардакова,Славка Иванова.
Треньорите Карагьозова и Атанасов са изключително доволни и щастливи от постигнатия резултат се гордеят със своите възпитанички.
КРАЙНО КЛАСИРАНЕ
1.Бъки-Габрово
2.ПАНАГЮРИЩЕ
3.Хасково
4.Стражица
5.Етър -В.Търново
6.Дунав-Белене
7.Сливница
8.Опака

Ръководството но ХК Панагюрище благодари на Асоциацията на спортните клубове „Асарел-Медет“ за финансовата помощ,с която се осъществи пътуването и пребиваването на отбора в гр.Хасково.