Начало Избори 16% е избирателната активност в общината към 11:00 часа

16% е избирателната активност в общината към 11:00 часа

СПОДЕЛИ

Днес в община Панагюрище се провеждат извънредни избори за кмет. 16% е избирателната активност на населението към 11:00 часа.

От 20133 имащи право на глас до урните са отишли едва 3423 души. Справката показва, че приблизително същата е била активността, към същия час, по време на първия тур на изборите за кмет на 29 ктомври миналата година.

Изборният ден в общината започна нормално във всички 27 секции. До момента няма информация за  нарушения на избирателния кодекс. Изборният ден ще приключи в 20:00 ч.

През вчерашния ден всички секции бяха поети под полицейска охрана.Припомняме, че по време на изборите полицаите ще бъдат разположени вън от секциите, няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави,както и въоръжени лица и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна нa председателя на секционната избирателна комисия служителите на полицията могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията. Има и допълнителни екипи на РУ-Панагюрище и ОДМВР-Пазарджик за реагиране и проверка на сигнали, които са съотносими към дейността на полицията.
Дежурно гише «Български документи за самоличност» в РУ-Панагюрище ще работи днес от 08.30ч. до 19.30ч. Ще бъдат връчвани вече изработените лични картина гражданите, които ще гласуват, а на тези които са ги загубили,повредили, унищожили или са им откраднати ще им бъдат издавани удостоверения за гласуване. Припомняме, че удостоверението за гласуване се издава единствено и само да послужи на гражданите да упражнят своето право да гласуват.