Начало Препоръчани Оборище взе трите точки като гост на Надежда Доброславци

Оборище взе трите точки като гост на Надежда Доброславци

СПОДЕЛИ
Оборище взе трите точки при гостуването си на Надежда Доброславци. Лошият терен не позволи да се играе футбол. Момчетата на Кириякос Георгиу спечелиха с голове на Георги Божилов в 46-тата минута и 71-та с Георги Нетов от дузпа.
Домакините върнаха едно попадение в добавеното време с Жулиан Манолов от дузпа.
Панагюрци бяха по-добрият отбор, държаха инициативата и създаваха положения. В 58-та минута Георги Нетов проби от дясно и подаде на Васил Тачев, който не успя да бележи от ясна позиция. Гостите разчитаха на контраатаки и създадоха две положения през второто полувреме.
За съжаление отново станахме свидетели на съдийски грешки. В 70-тата минута Георги Божилов се откъсна от защитата заедно с Даниел Васев. Вратарят напусна наказателното си поле и направи агресивно нарушение. Арбитърът се поколеба да му покаже червен картон и го санкционира с жълт такъв. Една минута по-късно вратарят спъна Георги Божилов в наказателното поле, съдията посочи дузпата, но отново му спести картона. За сметка на това в 91-та минута даде дузпа за домакините, с която те оформиха крайния резултат.
Треньорът на Оборище коментира след мача:
Ценна победа на моите футболисти. Теренът бе в окаяно състояние. Никой не можеше да каже със сигурност къде ще отиде топката. Този мач няма с какво да се помни. На нас ни трябваха 45 минути да свикнем с терена. Второто полувреме се приспособихме и създадохме опасни ситуации и открихме резултата още в началото.
Върнахме се в победния път след три тежки мача. Тежката серия със сгъстената програма свърши. Имахме тежки гостувания и то през седмицата. Сега ще дадем почивка на футболистите, нека да се възстановят и отпочинат, защото последните 3 седмици бяха много емоционални за тях. Заради лошия терен Георги Нетов получи травма и се надявам да се възстанови възможно най-бързо. Други футболисти също излязоха с болки в кръста и колената от терена.
Следват 5 мача, които искам да ги спечелим и да се борим за по-горно класиране, като има много какво да подобрим. В този мач се завърна Георги Божилов, който беше наказан, а вече изтече наказанието на Любомир Танчев и на Иван Великов. Те са важни футболисти за състава. За следващия мач срещу Велбъжд Кюстендил на 8-ми май ще отсъства единствено Георги Нетов заради натрупани картони.
Пожелавам на всички панагюрци и специално на моите футболисти весели празници.“