Начало Общество „Асарел-Медет“ участва в Деня на отворените врати на Минно-геоложкия университет

„Асарел-Медет“ участва в Деня на отворените врати на Минно-геоложкия университет

СПОДЕЛИ
Перспективите пред младите за успешна професионална реализация представи екипът на „Асарел-Медет“АД по време на Деня на отворените врати в Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“ днес. Стотици деца и младежи разгледаха щандовете на водещи компании от минерално-суровинната индустрия на страната. Огромен интерес предизвика щандът на „Асарел-Медет“. На него деца и младежи научиха отговорите на важни въпроси, свързани с компанията, а един от най-интересните бе за пътя на медта. През тази година в партньорство с TechnoMagicLand от „Асарел – Медет“ изненадаха посетителите с интересни физични и химични експерименти за свойствата на този незаменим в ежедневието и промишлеността метал

Посетителите на щанда посрещаше директор „Човешки ресурси“ Бисерка Янева. Експертът по обучения от отдел „Персонал“ Стоян Боев разясняваше по-подробно на студентите начините за кандидатстване в стажантската ни програма, която стартира през юли.

Четиридесет ученици от дуалното обучение на „Асарел-Медет“, придружени от Демичка Мехтерова и Лушка Маслева, посетиха събитието на МГУ. Те разгледаха изцяло реновираната зала „Асарел“, където бяха поздравени от г-жа Янева. Тя им пожела някой ден да продължат обучението си, започнало от Професионалната гимназия, в залите на МГУ, за да имат успешна професионална реализация в „Асарел-Медет“. След обиколката си в университета, със съдействието на „Асарел-Медет“, учениците от дуалното обучение се насладиха и на изложбата „Раждането на Луната – геоложка история“ в Националния музей „Земята и хората“.

Освен с интересни и полезни срещи, посетителите на Деня на отворените врати се заредиха и с адреналин от вида на истински величествен взрив в двора на университета. След края на този ползотворен ден гостите си тръгнаха изпълнени с приятни емоции и нови знания.