Начало Здраве Доц. д-р Ирена Велчева е новият председател на Българската асоциация по невросонология...

Доц. д-р Ирена Велчева е новият председател на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика

СПОДЕЛИ
Доц. д-р Ирена Велчева, началник на Клиниката по нервни болести в МБАЛ „Уни Хоспитал“, бе избрана за председател на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика (БАНМХ).

Доц. Велчева е сред учредителите на Асоциацията и до момента бе неин зам.-председател. Основната ни цел с колегите от БАНМХ е да осигуряваме непрекъснато обучение в областта на невросонологията в съответствие с международните критерии и етика чрез организиране на курсове за преподаване и научни срещи, сподели доц. Велчева.

От 2016 година доц. Велчева е началник на Клиника по нервни болести в „МБАЛ-Уни Хоспитал“. Автор и съавтор на над 220 научни публикации, 23 глави в монографии и 27 глави в учебници по нервни болести. Основните ѝ научни и професионални интереси са в областта на мозъчносъдовата болест – хемореологични промени и функционални невросонографски изследвания, заболявания на автономната нервна система, главоболие, епилепсия, заболявания на периферната нервна система. Ръководител на докторанти и специализанти по нервни болести. Била е медицински експерт към МЗ и МОН, както и дългогодишен национален консултант по нервни болести.