Начало Местна власт Георги Павлов положи клетва за втори път като кмет на община Стрелча

Георги Павлов положи клетва за втори път като кмет на община Стрелча

СПОДЕЛИ
На връх Архангеловден избраният за втори път за кмет на община Стрелча Георги Павлов, новите общински съветници и кметовете на селата Дюлево, Блатница и Смилец положиха клетва на свиканото от областния управител г-жа Валентина Кайтазова първо тържествено заседание на Общинския съвет.
В началото на тържественото заседание ставрофорен иконом Стефан Табаков и свещеник Стоян Стоянов благословиха избраниците на новия мандат.

„Втората клетва е не само по-вълнуваща, но и по-задължаваща след безапелационния изборен резултат от над 90%, подкрепа на жителите и политическите партии в общината„, бяха първите думи на инж. Георги Павлов след полагане на клетвата. След отправените благодарности към избирателите, той очерта и трите линии за развитие на общината в новия мандат – вътрешна, която обхваща благоустрояването и обществения живот, на национално ниво с реализиране на все повече проекти и регионална.

„През този мандат ще заложим на взаимодействието с общините от региона и най-близката ни – Панагюрище, за да формираме силен регионален център“, се обърна инж. Павлов към специалния гост на церемонията – новоизбрания кмет на Панагюрище г-н Желязко Гагов.
общински съветници и кмета на стрелча и панагюрище

Областният управител г-жа Кайтазова се обърна с топли думи и приветствия, а в нейно присъствие кметът на общината инж. Георги Павлов, кметовете на селата Дюлево, Блатница и Смилец – Стефка Бончева, Динка Божкова и Марияна Стоилова и общинските съветници Веселин Попов, Дело Делов, Иван Радев, инж. Иван Фингаров, Иванка Илиева, Мария Илиева, д-р Николай Николов, Панка Козарекова, инж. Рашко Генчев и Соня Нешева произнесоха общата клетва и подписаха клетвени листове под силните аплодисменти на присъстващите граждани от цялата община.

Първото заседание на Общинския съвет за този мандат с една единствена точка – избор на председател, откри г-н Иван Радев – най-възрастният сред общинските съветници. След проведена процедура и в отсъствието по здравословни причини на г-жа Мария Маркова за председател бе избран инж. Иван Фингаров. Той също благодари за доверието и изрази искрените си намерения да работи за благото на община Стрелча.

В края на тържествената церемония областният управител г-жа Кайтазова подари на стария нов кмет инж. Павлов комплект химикали, с пожелание да подписва множество важни решения за развитието на община Стрелча.