Начало Без категория Радослав Воденичаров с вицешампионска купа и нова цел за 2024 година

Радослав Воденичаров с вицешампионска купа и нова цел за 2024 година

СПОДЕЛИ
Радослав с майка си Гергана и баща си Лъчезар след вчерашната церемония по връчване на купите

Българската федерация по картинг-Национални картинг серии (БФК-НКС) награди официално призьорите в различните класове за отминалата 2023 г. Церемонията се състоя вчера.

Своите купи получиха първите трима състезатели от всяка категория. Сред наградените бе и младата надежда в картинга Радослав Воденичаров, който е само на 13 години и едва прохождащ в спорта, но тази година стана вицешампион в клас „Джуниър“. Първи е пловдивчанинът Петър Шингов, трети – Борис Михайлов от София.

„Още при първите по-хубави дни през януари ще започнем предсезонна подготовка.Нямаме време за губене – чака ни шампионатът на България. Поставили сме си цел през новата година и тя е шампионската титла. „ – сподели бащата на Ради Лъчезар Воденичаров, който е и негов треньор и мениджър. За да поддържа добра състезателна форма на сина, бащата се е заел да сглобява донашен симулатор, който на около 70% имитира реалното каране. И през новия сезон Радослав ще продължи да се състезава в същия клас – Джуниър, който е за състезатели до 15 години.

Благодаря от сърце на всички, които помагат финансово, за да може Радослав да се състезава – на г-н Иван Гарчев, на г-н Никола Белишки, на всички приятели, които ни подкрепят, както и на Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище.“ – каза Лъчезар Воденичаров.

Не е тайна, че картингът е скъп спорт, но според специалисти, с бързата си адаптация и представянето си през изминалия сезон, Радослав дава категорична заявка за бъдещ шампион, така че искрено се надяваме, че и други фирми ще пожелаят да подкрепят изявите му и ще дадат шанс на таланта му.

Екипът на ПИА пожелава на Радослав здраве и успехи през новата година!