Начало Без категория Гордост! Момчил Поптолев с нов национален рекорд!

Гордост! Момчил Поптолев с нов национален рекорд!

СПОДЕЛИ

НОВ НАЦИОНАЛЕН РЕКОРД за 18 г юноши – многобой през 2023г. постави лекоатлетът на КЛА „Оборище“ МОМЧИЛ ПОПТОЛЕВ.

Предишният рекорд принадлежеше на Добромир Николов-Плевен, покрит преди 3 години в Букурещ -Румъния.

Момчил е притежател общо на 4 шампионси титли/4 златни медала/ при 18-годишните – в зала и лято, както и при 20-годишните юноши в зала и на десетобой -лято. Той завърши годината с най-добър резултат в България за 18-годишните на дисциплината 400 метра гладко бягане.

Панагюрската статистика сочи, че последният рекорд от града ни в “царицата“ на спортовете е бил поставен преди 38 години от бившият учител по физическо възпитание и спорт-ТОДОР ЦУЦЕКОВ, на скок дължина в същата възраст/18г/ -7м22см и записан във вечната ранглиста на Българските рекорди.

Момчил е национален състезател, тренира лека атлетика в КЛА „Оборище“-Панагюрище вече 9 години, а бъдещите цели са участие в Балканските игри и Световни игри в коронната му дисциплина – десетобой.

От управителния съвет на клуба изразиха своята признателност с думите:

„Огромна благодарност към Община Панагюрище в лицето на г-н Белишки и спортната комисия към Общината, господата инж. Лука Гарчев, Иван Гарчев ,Иво Недялков,Костадин Улучев и Емануил Раленеков, за оказаната през годината финансова подкрепа както и към целият лекоатлетически клуб, завършващ 2023 г с общо 16 медали от нац.първенства. Пожелаваме на всички съпричастни с каузата-спорт, здраве и Светли Новогодишни празници!“