Начало Общество Kaкво ще е времето в неделя

Kaкво ще е времето в неделя

СПОДЕЛИ

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд и вечерта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Това съобщават от НИМХ.

Жълт код за валежи е обявен за редица области. Те са Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Смолян, София и София област. Очакват се количества на валежите до 20-25 mm.

Ще има и градушки, главно в планинските райони на Западна и Централна България. Вятърът временно ще се ориентира от запад, ще бъде слаб в Дунавската равнина до умерен.

Максималните температури ще бъдат между 30 и 35градуса.

Над планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен и силен, предимно западен вятър, който след обяд ще започне да отслабва и да се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.

 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобeдните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб южен вятър, който през деня временно ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са от 25-26 градуса по северното крайбрежие до 32 градуса по южното. Температурата на морската вода е 18-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но с тенденция на отслабване.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но остане близко до средното за месеца.