Начало Избори САМОЧУВСТВИЕТО НИ КАТО БЪЛГАРИ И ПАНАГЮРЦИ Е ВЪВ ФОКУСА НА ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА...

САМОЧУВСТВИЕТО НИ КАТО БЪЛГАРИ И ПАНАГЮРЦИ Е ВЪВ ФОКУСА НА ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА НА БЕЛИШКИ

СПОДЕЛИ

Никола Белишки представи приоритетите си за ПОВЕЧЕ гордост и национално самочувствие за община Панагюрище и България. Кандидатът за кмет под номер 49 в бюлетината направи това чрез специално презентационно видео, достъпно в социалните му мрежи.

Сред конкретните мерки, заложени в този сегмент от програмата му са дейности за националното честване на 150-годишнината от Априлското въстание след две години. Цялостното реновиране на читалище “Виделина-1965” и Театър дом-паметника също са сред важните мерки, които Белишки и екипът му ще реализират в навечерието на годишнината. Ако панагюрци отново му делегират доверието си, кандидатът на ГЕРБ ще работи и за възстановяването на Лесопарк “Априлци”, както и за разработване и изпълнение на план за модерен маркетинг на община Панагюрище като многопрофилна туристическа дестинация. 

“Мярката несъмнено ще популяризира общината, но ще има и ефект върху бизнеса. Туризмът има потенциал за разкриване на още работни места”, отбелязва Никола Белишки. По думите му е важно да се възстанови и форумът “Инвестирайте в Панагюрище”, който да се проведе отново през 2026-а, а след това – на всеки две години. Кандидатът за кмет предвижда в амбициозната си програма съпътстващо туристическо изложение, представящо местните възможности за културно-исторически, ученически, планински и селски туризъм. На подобно събитие се предвижда да присъстват и представители на Дипломатическия корпус, пред които също да се популяризира потенциалът на община Панагюрище.

Амбициозната управленска програма на Никола Белишки е достъпна на linktr.ee/nikolabelishki . На същия адрес продължава да е отворена и специалната форма, в която всеки е свободен да допълни програмата със своите идеи за развитието на общината.

От щаба на Белишки отчитат, че само за първите няколко дни след онлайн премиерата на управленската му програма тя е достигнала до над 1 000 души.

На изборите на 23 юни Никола Белишки е под номер 49 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление