Начало Любопитно Тенденции в света на бельото – какви стилове носим най-често?

Тенденции в света на бельото – какви стилове носим най-често?

СПОДЕЛИ

Модните тенденции през тази година ни подсказват как се развива светът на бельото. Интерес за дизайнерите привличат няколко конкретни разновидности. Те невинаги са най-често носените от мъжете и жените, но дават материал за вдъхновение, ако планирате да освежите шкафа ви с бельо.

Модните тенденции през тази година ни подсказват как се развива и светът на бельото. Интерес за дизайнерите привличат няколко конкретни разновидности. Те невинаги са най-често носените от мъжете и жените, но дават материал за вдъхновение, ако планирате да освежите шкафа ви с бельо. 

Кое е най-популярното бельо?

От модните ревюта през 2024 г. се убеждаваме, че най-популярното бельо си остава това с гол гръб. На мода сега са безшевните модели, които са супер удобни и приятни на допир. Безшевното бельо, което няма видими шевове, създава усещане за втора кожа. То може да бъде почти недоловимо и осигурява комфорт. Ако планирате да си купите точно такова, в идеалния случай предпочетете бельо в неутрален цвят и с максимално опростена кройка. Точно такива модели, но и не само можете да откриете на Etam на Answear.bg. Друга тенденция, която ще доминира през следващите месеци, са корсетите и чорапите до средата на бедрото. Те са любими на всяка жена, която се стреми да подчертае своята женственост и магнетично излъчване. За да използвате оптимално потенциала на чорапите и да излъчвате елегантност, но не и лош вкус, задължително ги съчетайте с облекло в строг стил. Корсетът има вълнуваща история. За първи път се появява в европейските дворове през 15 в., за да подчертава стройната осанка на благородничките. Днес този аксесоар е достъпен за всяка жена и се е превърнал в пълноценен елемент в шкафа с бельо. 

Тъй като дантелата никога не излиза от мода, на подиумите на световните модни столици забелязахме и доста модели с дантелени контури. Те продължават да бъдат незаменими и традиционно се търсят много, независимо от сезона. Дантелата е нежен и чувствен избор. През тази година, за да бъдете в крак с модата, можете да я носите съчетаете с бели шорти, за да подчертаете заигравката с прозрачността. 

Кои са другите тенденции, които си струва да следвате през 2024 г.?

Без съмнение уютната и интимна обстановка в спалнята може да бъде постигната и без разкошно и съблазнително бельо, което разголва почти напълно тялото. Неслучайно едни от най-търсените продукти в магазините за бельо са пижамите от две части. За да отговорят на нуждите на потребителите, модните къщи предлагат съвършен комфорт чрез стилни пижами от горнище и долнище от мек памук. В зависимост от сезона можете да изберете тениска и шорти или блуза с дълъг ръкав и панталон. Последните модни тенденции отдават предпочитание на изчистените линии, а разнообразието от мотиви и цветове е насочено към създаването на оптимално отпускаща атмосфера по време на нощната почивка. 

Пожънала популярност през 90-те години на миналия век, нощницата продължава да бъде сред любимото бельо на жените. На мода сега са моделите от коприна и атлас в минималистичен стил. Трябва да се отбележи, че някои модни предложения са толкова разкошни, че позволяват да бъдат носени и навън. Това, че бельото може да бъде елемент от делничното облекло, не бива да ви смущава. Историята пази и други подобни примери. Спомнете си за бодито. Първоначално то е било част от долното бельо. Днес обаче присъства в ежедневния гардероб. Може да се носи както през зимата, като допълнителен слой, така и през лятото. Летните бодита са най-често от леки и тънки материи, подчертават талията и придават нужната доза сексуалност.