Начало Общество Koи са депутатите от пазарджишко, които днес ще положат клетва

Koи са депутатите от пазарджишко, които днес ще положат клетва

СПОДЕЛИ

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията, държавният глава Румен Радев свика на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9:00 часа на 19 юни 2024 г.

Председателят на областната структура на БСП Петя Цанкова днес ще положи клетва като народен представител. След като водачът на листата Драгомир Стойнев реши да влезе в парламента от Стара Загора, това даде шанс на Цанкова, която бе втора в листата на Пазарджик, да стане депутат. Това ще бъде втори депутатски мандат за нея, след като за първи път тя влезе в Парламента през 2021 г., когато бе избрана за народен представител заедно с Пламен Милев.

От ГЕРБ в 50-то Народно събрание влизат първенецът по преференции Стефан Мирев, Екатерина Захариева и Дафинка Семерджиева, която е третият мандат, спечелен от ГЕРБ на местно ниво.

В Парламента влизат Стоян Таслаков от „Възраждане“ и Ивайло Шотев от ПП – ДБ. За разлика от предишните два избора за НС, през 2022 и 2023 година „Продължаваме промяната“ този път взеха само един мандат тук.

ДПС изпраща двама депутати –  Небие Кабак и Искра Михайлова