Начало Избори ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНА ГРИЖА И ОТГОВОРНОСТ ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ ОБЕЩАВА ПРОГРАМАТА НА БЕЛИШКИ

ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНА ГРИЖА И ОТГОВОРНОСТ ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ ОБЕЩАВА ПРОГРАМАТА НА БЕЛИШКИ

СПОДЕЛИ

Изграждане на модерна система от здравни и социални услуги и развитие на мобилните социални услуги са част от приоритетите в управленската програма на Никола Белишки. Те бяха представени днес във видео, което можете да гледате тук и в социалните му мрежи.

Програмата на кандидата под номер 49 в бюлетината предвижда повече гражданско взаимодействие и продължаване на  партньорството със Съвета по социални услуги в общината.

Надграждането на дейностите в двата центъра за възрастни хора с увреждания и в дневния център за деца с увреждания също са сред акцентите в програмата на Белишки. В документа е заявен и стремеж услугите, предоставяни от Центъра за обществена подкрепа “Зора” да стигат до по-голям брой потребители, както и тези по услугата „Асистентска подкрепа“. Сред приоритетите на кандидата на ГЕРБ е и повишаване на качеството на услугите на социалния патронаж и детската млечна кухня.

Искаме да проучим най-добрите практики в страната и чужбина по отношение на социалната грижа, както и да стимулираме повишаването на квалификацията на работещите в този сектор. Ще работим активно и с бизнеса и неправителствения сектор, за реализиране на доброволчески програми ”, допълва още Никола Белишки. Не са забравени и хората от третата възраст, както и лицата с увреждания – техните клубове ще имат обновена материално-техническа база.

Разработването на програми за психологическа подкрепа, превенция и противодействие на противообществените прояви също са намерили място в социалната програма на кандидата за кмет. Той предвижда и реализирането на проекти за подкрепа на заетостта и социалното включване, а също така и продължаването на добрата практика за предоставяне на мобилни услуги на хората от уязвими групи.

Ще продължим партньорството си с ТЕЛК-Пазарджик, за да гарантираме мобилните социални услуги в общината. Ще продължим и партньорството си с Бюрото по труда, грижата в тази посока е важна, защото разделението на социални групи е много по-опасно от политическото разделение, например”, заявява Никола Белишки.

Цялата му управленска програма е достъпна на linktr.ee/nikolabelishki . Документът е отворен за допълване с добри идеи от гражданите. 

 

На изборите на 23 юни Никола Белишки е под номер 49 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление