Начало Избори Полицията ще следи за нормалното протичане на изборния ден в неделя

Полицията ще следи за нормалното протичане на изборния ден в неделя

СПОДЕЛИ

Създадени са мобилни групи за реагиране на сигнали за нередности съотносими към работата на органите на реда непосредствено преди и по време на изборния процес. 

С Указ на Президента на Република България на 23.06.2024г. /неделя/ са насрочени избори за кмет на Община-Панагюрище. Екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на изборния ден във всички населени места на територията на общината. Инспектори от РСПБЗН-Панагюрище и полицейски служители от местното районно управление са извършили проверка на помещенията за гласуване относно тяхната пожарна обезопасеност и сигурност. Ръководствата на ОДМВР-Пазарджик и РУ-Панагюрище са в постоянен контакт с областната администрация в Пазарджик и Общинската избирателна комисия в Панагюрище. Създадени са мобилни групи за реагиране на сигнали за нередности съотносими към работата на органите на реда непосредствено преди и по време на изборния процес. 

 

Припомняме, че по време на изборите полицаите ще бъдат разположени вън от секциите, няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени лица и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на полицията могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

 

Дежурно гише «Български документи за самоличност» в РУ-Панагюрище ще работи на 22 юни /събота/ от 08.30ч. до 17.30ч. и на 23 юни /неделя/ от 08.30ч. до 19.30ч. Ще бъдат връчвани вече изработените лични карти на гражданите, които ще гласуват, а на тези които  са ги загубили, повредили, унищожили или са им откраднати ще им бъдат издавани удостоверения за гласуване. Припомняме, че удостоверението за гласуване се издава единственно и само да послужи на гражданите да упражнят своето право да гласуват.  

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик