Начало Избори Никола Белишки: Вярвам, че е време за повече работа и по-малко фанфарен...

Никола Белишки: Вярвам, че е време за повече работа и по-малко фанфарен популизъм

СПОДЕЛИ

Знам, че се очаква да направя финално обръщение, в което да опитам за последно да накарам максимален брой хора да гласуват за мен.

Аз обаче избрах да споделя какво ще стане, ако загубя изборите. 

И така – какво толкова ще се случи?

На първо място – няма да можем да реализираме всички добри политики и проекти за развитие на общината, на които положихме основата и за които толкова много работихме през последните 12 години. 

Ако загубя изборите – ще се отърва от поредната доза ласкатели, които очакват задоволяване на личните си цели. Те вече не са много, голяма част от тях ги няма след изборите през есента. Но времето след тях ме научи да виждам и разпознавам по-добре кои са. Научи ме и по-добре да виждам и повече да ценя хората, останали до мен.

Някои смятат, че ако загубя – това ще е сериозен удар по егото ми. Не са прави. Свикнал съм не всички да са доволни от работата ми. Свикнал съм да съм мишена на фалшиви новини и тролски хейт в измислени „медии“ и социалните мрежи. Когато истината е на твоя страна, когато знаеш какво си направил и почтеността е основен принцип – виждаш, че калта цапа, но не убива.

Ако не спечеля тези избори – ще продължа да срещам усмивките на хората навън и благодарността за малките победи и големите решения в името на общината.

Ако загубя изборите – на следващия ден ще отида на работа. Ще отида да изкарвам хляба си и да работя за семейството си така, както съм го правил винаги – почтено и неуморно. Така, както съм работил и като кмет и така, както всеки един от вас става всяка сутрин, за да изработи заплатата си.

 

Какво ще стане, ако спечеля?

Ако спечеля, на следващия ден ще отида на работа.

Вярвам, че опитът и професионализмът ще се върнат в управлението на общината. Вярвам, че проблемите имат своите решения и те се наричат „експертиза“, „отговорност“ „ред“ и „законосъобразност“. Вярвам, че е време за повече работа и по-малко фанфарен популизъм. Сегашното безвремие, безконтролно харчене и имитация на реформи са експеримент, за когото сметката ще дойде много скоро. И всички ще трябва да я платим. 

 

Ако спечеля – ще трябва да работя още повече и още по-здраво, за да наваксаме изгубеното време, за да не ви разочаровам. Защото знам каква е цената на разделението и недоволството. Знам и каква е цената на доверието. И съм благодарен за уроците.

Ако спечеля – ще знам, че сте оценили единствената голяма, конкретна и изпълнима управленска програма. Тази, която е написана и подписана с моята химикалка. И макар химикалката да е моя – винаги сте я управлявали вие, жителите на общината.

Ако спечеля на тези избори – ще се превърна в зависим човек с много дългове. Защото ще съм зависим от всеки, който ми се е доверил и ще съм задължен към всеки жител в общината.

Ако победя – ще трябва да работя и за тези, които не гласуват за мен. За тези, които не ми симпатизират. Дори за тези, които ме обвиняват за какво ли не. И това е нормално – през последните месеци някак забравихме, че Общината e на всички, а кметът не трябва да разделя, а да обединява хората.

 

Ето това е залогът за мен. 

Дошло е времето да спрем да се делим, ако искаме да сме градивни!

Време е не само да сме горди с миналото, а и да работим така, че да се гордеем и занапред!

Време е да спрем да губим време!

 

С уважение,

Никола Белишки,

Панагюрец, кандидат-кмет на община Панагюрище

 

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления