Начало Здраве МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе отличена с две награди на BALKAN MEDICAL AWARDS...

МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе отличена с две награди на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024

СПОДЕЛИ
Лечебното заведение грабна приза в категорията “Болничен мениджмънт на годината”, а началникът на Онкологичния център д-р Росица Кръстева – “Най-добро качество в комплексната медицинска грижа“ 2024

Престижните награди са признание за хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта на здравеопазването.

“Благодаря на целия екип на МБАЛ “Уни Хоспитал” за това, че направихме болницата това, което е в момента – едно от водещите лечебни заведения в България и първи избор на пациентите”, заяви при приемане на нагрдата управителя на МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Явор Дренски.

Д-р Росица Кръстева беше удостоена с приза “Най-добро качество в комплексната медицинска грижа“, който се връчва на лекар, предоставил на пациентите си качествена консултация и специализирани услуги. Критериите за високата оценка вколючват перфектна комуникация с други лекари, показваща гъвкавост, надеждност и ангажимент за изключителна грижа пациента.
„Благодря на МБАЛ „Уни Хоспитал“, че имам възможността да правя най-доброто за хората в България. Благодаря на моите родители, които са лекари, че са ме научили да правя това с открито сърце. Аз и целият екип, който е около мен, показваме на хората с диагноза рак най-доброто за тях, защото те го заслужават. Ракът е диагноза, ракът се лекува, с рак може да се живее повече от 5 години“, заяви д-р Кръстева.

Това е поредната оценка за екипа на МБАЛ „Уни Хоспитал“, който през 2020 г. на Балканските медицински награди грабна призовете в категориите „Медицински инвестиции“ и „Специална награда на пациентите“ за д-р Захари Захариев, началник на Отделението по лъчелечение.