Начало Общество Разхлаждане от днес, дъжд на много места

Разхлаждане от днес, дъжд на много места

СПОДЕЛИ
облачно

Дъжд ще вали днес на много места в страната, в Североизточна България е обявен жълт код за временно интензивни валежи с гръмотевици. Възможни са и градушки. Предупреждението важи за областите Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна.

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.

Максималните температури ще варират от от 25°-26° в Североизточна България до 30°-33° на места в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма. В София максималната температура ще бъде около 29 градуса, според прогнозата на НИМХ

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има гръмотевични бури. Преди обяд в планините в Западна България ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра – около 14 градуса.

Облаци ще има и край морето, на места ще вали и гърми. Термометрите ще се качат на брега и сред вълните от 2-3 бала до 28 градуса.

През следващите дни слънчеви часове ще има преди обяд. След това ще се заоблачава и на много места ще има краткотрайни валежи.