Начало Общество ПРИЕТА Е НАЦИОНАЛНА КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

ПРИЕТА Е НАЦИОНАЛНА КАРТА НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ

СПОДЕЛИ

На 13 август 2024 година в „Държавен вестник“, брой 68 от 13.08.2024 година е обнародвано Решение № 574 от 08.08.2024 година на Министерски съвет за приемане на Национална карта на социалните услуги.

В съответствие с изискванията на чл. 52, ал. 1 и ал. 3 от Наредбата за планиране на социалните услуги, Община Панагюрище публикува Националната карта на социалните услуги, чието създаване е регламентирано в Закона за социалните услуги.

В Националната карта са включени всички социални и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и областно ниво, за които се осигурява изцяло или частично финансиране от държавния бюджет и максималния брой потребители на тези услуги. Документът е разработен и обсъден на общинско, областно и национално ниво в съответствие със Закона за социалните услуги, Наредбата за планирането на социалните услуги и Наредбата за качеството на социалните услуги.

Данните, посочени за община Панагюрище се базират на извършения Анализ на  потребностите от социални услуги на общинско и областно ниво и отразяват максималния брой потребители по видове услуги, които могат да се предоставят според специфичните потребности на жителите на общината.

file icon doc Решение № 574 от 8 август 2024 за приемане на НКСУ

file icon doc Национална карта на социалните услуги

file icon doc Приложение 13. Област Пазарджик