Начало Общество Министър Карадимов обсъди организацията на изборите с областните управители от Южен централен...

Министър Карадимов обсъди организацията на изборите с областните управители от Южен централен район

СПОДЕЛИ
Обсъдиха изборите
Правителството ще осигури пълна прозрачност на изборния процес в рамките на законовите ангажименти за материално-техническото обезпечаване на изборите. Особено внимание ще обърнем на видеонаблюдението в избирателните секции, защото това е един от ключовите елементи на прозрачността на изборите. Това заяви министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в Пловдив, където проведе работна среща с областните управители на Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик и с представители на териториалните звена на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО).
Министър Карадимов започва от Пловдив поредица от работни срещи в качеството му на координатор по изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. Целта е да се създаде работещ механизъм за координация между централната власт и областните управители при провеждането им.
„Днес подписах писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК), съгласувано с ведомствата и институциите, които са ангажирани с провеждането на изборния процес. В него служебното правителство постави редица въпроси, които считаме, че трябва да бъдат решени, така че да бъдат засилени неговата прозрачност и доверието на гражданите в изборната система“, посочи министър Карадимов.