Начало Препоръчани Oткриха Осмото издание на Асарел България Оупън

Oткриха Осмото издание на Асарел България Оупън

СПОДЕЛИ
Асарел България Оупън
Асарел България Оупън

Осмото издание на Асарел България Оупън беше открито с кратка, но емоционална церемония в Панагюрище.

111 състезатели от 22 държави си оспорват призовите места, а наградният фонд отново е максималният за турнир от тази серия, организиран от Международната федерация по тенис на маса и техните нови партньори World Table Tennis.

Един от акцентите падна върху високото ниво на организация и популяризирането на града и региона като великолепен домакин на събития от такъв ранг. „Самият факт, че в рамките на пет дни топ състезатели от 22 държави мерят сили в нашия прекрасен дом Арена Асарел е безспорно доказателство за нивото на турнира. Нашата компания „Асарел-Медет” АД винаги е подкрепяла, подкрепя и ще подкрепя спортните събития в Панагюрище и региона, а в момента откриваме най-значимото от всички тях”, сподели изпълнителният директор на „Асарел-Медет” АД инж. Николай Пелтеков.
Председателят на сдружение „Асарел България Оупън” г-н Асен Попниколов бе категоричен, че приемствеността от 2015 г. досега – период, в който домакините организираха осем турнира, е основополагаща за успехите, поставили България и Панагюрище на картата на световния тенис на маса.
„Отново тук, точно преди 10 години беше поставено началото на тази мечта, която днес е реалност. Спомням си завета на проф. Цоцорков и г-н Александров, чиято цел беше с този турнир Панагюрище да стане столица на тениса на маса и мисля, че това се случи. Години по-късно успяхме не само да запазим мястото си в световния елит, но и да дадем поле за развитие на най-младите таланти, като вече провеждаме и детски супер турнир”, подчерта Асен Попниколов.

За поредна година най-перспективните млади български състезатели по тенис на маса получиха стипендии на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Наградите бяха връчени от г-н Иван Александров, почетен председател на Сдружение „Асарел България Оупън“. През състезателната 2023-2024 отличени бяха Виктория Персова при момичетата и Виктор Димитров при момчетата.
Емоционални думи към участнициите и организаторите отправи и г-н Желяко Гагов – кмет на община Панагюрище: „спортът минава през много усилия, често дори през пот и кръв. Но наградата за всичко това личи в моменти като настоящия, когато всички вие получавате признание. И макар често тенисът на маса да е определян като строго индивидуален спорт, той има силата да обединява”