Начало Бизнес Професионалната гимназия събра 88 ученици в минни специалности

Професионалната гимназия събра 88 ученици в минни специалности

СПОДЕЛИ

Тридесет и девет от тях ще учат в реална работна среда в „Асарел-Медет“АД

С пожелания за здрава и успешна учебна година започна празничният 16 септември в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище. Директорът на училището инж. Лушка Апостолова удари символично първия звънец и отправи своето приветствие към всички учители и ученици, като им пожела „На добър час“. Кметът на община Панагюрище Желязко Гагов уважи тържеството.
Поздрави за началото на учебната година в Професионалната гимназия отправи и директор „Административни и регулаторни дейности“ в „Асарел-Медет“АД Лушка Паланкалиева. Тя се обърна специално към 26-те осмокласници от минните специалности „Автотранспортна техника“ и „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“, като им пожела успех в дуалното обучение.
По традиция ръководството на „Асарел-Медет“АД награди учениците от минните специалности, които са завършили миналата учебна година с отличен успех, като 22-мата гимназисти получиха подарък с пожеланието да бъдат все така трудолюбиви и успешни.
През учебната 2024/2025 година в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм ще се обучават общо 88 ученици по минни специалности, заявени от „Асарел-Медет“ АД. От тях 39 младежи от 11. и 12. клас ще се усвояват професията си в реалната работна среда на компанията под ръководството на опитни наставници от предприятието. Дуалното обучение беше обявено за първи път през 2014 година, като вече завършиха пет випуска абитуриенти, а 41 от някогашните ученици са част от екипа на минната компания в Панагюрище.