Начало Препоръчани Ради Воденичаров спечели и 6-я кръг от националния шампионат по картинг!

Ради Воденичаров спечели и 6-я кръг от националния шампионат по картинг!

СПОДЕЛИ
Ради Воденичаров

Панагюрската картинг звезда Радослав Воденичаров отново блесна със страхотно представяне в последния кръг от националните картинг серии. Пилотът на ЛВ-АВТО РЕЙСИНТ ТИЙМ не остави никакъв шанс на своите конкуренти през двата състезателни дни, като условията на пистата се променяха постоянно. Ради спечели квалификацията за място именно при силен дъжд, като основния му претендент за титлата Максим Дремин остана на секунда и половина в квалификацията и едва пети.

Ради спечели квалификацията за място именно при силен дъжд

В полуфинала в събота Ради потегли от първа позиция с перфектен старт и не изпусна първото място до края, като единственият пилот, който успяваше да поддържа темпото на Ради, беше Габриел Александров, който завърши втори, а трети – руснакът Дремин.

В неделния финал пистата беше суха. Ради отново потегли от първа позиция с добър старт. Във втората обиколка руският пилот атакува и взе позицията му, като панагюрецът го следваше плътно и контраатакува в 4-та обиколка и си върна лидерството. Така до финала той контролираше състезанието, като направи и най бърза обиколка на пистата – 44.844 и се поздрави с поредна победа.

Бащата и механик на Ради Лъчезар Воденичаров: „Ради направи един блестящ сезон, с много скорост и изключително израстване.“

В крайното годишно класиране Радослав взе вицешампионската титла като 6 точки не му достигнаха за златото. Тук обаче дебело трябва да подчертаем че Радослав има три победи през сезона и единствено инцидентът в 3-я кръг в Хасково го лиши от загуба на точки в шампионата. „Така е в моторните спортове – коментира бащата и механик на Ради Лъчезар Воденичаров – Ради направи един блестящ сезон, с много скорост и изключително израстване. Тук е моментът да благодаря на всички фирми и хора, които помогнаха това да се случи, а именно „Оптикоелектрон“ в лицето на Иван Гарчев, маслата YACCO България, Георги Гераджиев и „Асарел-Медет“АД. Силно се надявам за следващия сезон отново да сме заедно и да покоряваме нови върхове и извън България!“

Пожелаваме от сърце на Радослав Воденичаров да продължи своя възходящ път и през следващия сезон. И тук искаме да отбележим, че за да се случи това и младият картинг-талант да продължи да прославя името на Панагюрище по нашите и международните писти, е важно той да получи подкрепа. Защото едва ли е тайна, че зад всяко постижение стоят не само талант и труд, а и сериозна финансова поддръжка, без която нещата няма как да се случат. Искрено се надяваме, че панагюрският бизнес ще протегне ръка. За да продължим всички ние да се гордеем с постиженията на Ради и да покажем, че не само умеем да се радваме на победите на нашите деца, но и сме готови да ги подкрепим!