Начало Препоръчани „Асарел-Медет“ е начело в спартакиадата за индустриални работници

„Асарел-Медет“ е начело в спартакиадата за индустриални работници

СПОДЕЛИ
До момента асарелци имат в актива си седем първи, едно второ и две трети отборни класирания
Отборът на „Асарел-Медет“ е лидер във временното класиране на Откритата спартакиада за индустриални работници. Тази година арена на спортните битки е Обзор, а състезанията се провеждат от 17 септември и ще завършат днес. Общият актив на асарелци до момента е 65 точки, като следват „Елаците Мед“ с 45 и „Дънди Прешъс Металс“ с 41 точки.
Шампионска титла спечели отборът по мини футбол, който записа четири победи и не допусна нито един гол във вратата си за целия турнир, разказа капитанът Иван Раленеков, който е началник смяна в рудник „Асарел“ и е начело на фирмената секция по футбол.
С общо 14 мач точки златни отличия донесоха и нашите шахматисти, които бяха водени от председателя на фирмената секция по шах Петьо Караджов, минен диспечер в Обогатителна фабрика „Асарел“. Първи места завоюваха също женският и мъжкият ни отбор по тенис на маса, които бяха водени от Георги Ефтимов. Нашият стажант в „Ремонт Обогатителната фабрика“ спечели индивидуалната надпревара при мъжете. С победа се поздрави също отборът по петанк-мъже, както и жените в дисциплината дартс.
Асарелци финишираха първи в една от решаващите битки и най-атрактивните игри – щафетата „Бързи заедно“, която изисква бързина, сила, концентрация и екипност. В нея се състезават по трима мъже и три жени от всеки отбор, а нашият тим триумфира под непрекъснатите овации и подкрепа на цялата асарелска група, сподели Донка Караджова от отдел „Вътрешен одит“, която беше част от отбора. Точки за водачеството на „Асарел“ донесоха още мъжкия ни тим по плажен волейбол, който се класира втори, а дамите се поздравиха с бронзово отличие. На трето място се подредиха и мъжете в дартса.
До края на Спартакиадата днес предстоят битките по теглене на въже и спортна табла. Статистиката до момента показва, че преднината, която имат нашите, е достатъчна, за да се поздравим в края на деня с първото място в комплексното класиране.