Начало Култура Лияна Панделиева: Панагюрище е разкошен град и тепърва ще прави модерни стъпки...

Лияна Панделиева: Панагюрище е разкошен град и тепърва ще прави модерни стъпки напред

СПОДЕЛИ
Лияна Панделиева
Лияна Панделиева

Панагюрище е разкошен град и тепърва ще прави модерни стъпки напред.“ – това сподели в своя фейсбук профил журналистката Лияна Панделиевеа, която тази година бе представителя на ОПТИКС АД в журито на Международния фестивал на фойерверките. Тя сподели впечатленията си от последната вечер на феста, който тази година завърши с победа на отборите на Германия и Португалия, които си поделиха първото място. Ето какво написа Лияна Панделиева:

Денят на независимостта бе отбелязан с финалите на международното състезание по фойерверки в Панагюрище, което се проведе за юбилеен десети път.

Хиляди хора се събират часове по-рано първо за концертната програма, а други направо се катерят по стръмната поляна над площада, за да запазят отрано вълнуваща гледка.
Тази година, на финалния ден, пред местната публика пя Дара. За първи път я гледам наживо и като член на журито, което оценява фойерверките, застанах точно до сцената.
Изключително впечатлена съм от професионализма на Дара. Тя е родена за сцена, владее сцената, познава публиката, тя се раздава и предизвиква искрен възторг. Танците бяха отлично тренирани с двете девойки редом с нея, но леле – каква гигантска разлика между тях. Момичетата танцуваха безпогрешно и бяха като роботи – нищо от харизмата на изпълнителката, абсолютно никакъв контакт с публиката – движения насам, движения натам.
След края на изпълнението й Дара отдели дълго време та абсолютно всички влюбени в нея панагюрченчета и гости на града да си направят селфи и да получат автограф.
Панагюрище е разкошен град и мисля, че тепърва ще прави модерни стъпки напред.
А за фойерверките – както казва Иван Иванов, собственик на фирмата „Огнена хризантема“ – Хората обожават красотата на огъня откак са осъзнали неговата сила.“