Начало Общество Жители на Вакарел протестираха заради лошото състояние на пътя към Панагюрище

Жители на Вакарел протестираха заради лошото състояние на пътя към Панагюрище

Пътят е 23 километра и е наистина опасен, всеки ден има инциденти, твърдят местните жители

СПОДЕЛИ

Жители на Вакарел протестираха заради лошото състояние на пътя, свързващ населеното място с Панагюрище, информира БНР. Жителката на Вакарел Лидия Добрева коментира, че липсват маркировка и табели по пътя, както и че има много дупки по него.

„Вакарелските завои са известни колко са остри и в същото време Средна гора от есента до пролетта е в мъгли. Постоянно има коли, които са аварирали. Снощи примерно имаше един човек, който с две гуми пукнати, с две малки деца, седеше на пътя и чакаше трети час някой, за да му занесе гуми, за да си смени, защото две гуми никой няма резервни. Искаме нещо съвсем нормално- един безопасен път“, обясни още тя.

„Има множество жалби, които са подадени към АПИ. Имаме два отговора. Единият отговор е, че няма пари, а другият е, че са запълнени тези, които са най-спешните, това са 6000 кв. метра. Пътят е 23 километра и е наистина опасен, всеки ден има инциденти“.

„Живеем тук от 10 години с моето семейство – в село Белица, постоянни жители сме. Този път е в изключително лошо състояние. Няма маркировка, това е път с много завои. Тук много често падат мъгли, има лоша видимост и има реална опасност за човешки животи“, заяви друга участничка в протеста.