Начало Култура Представиха книгата на проф. д.и.н Вера Бонева „Васил Левски: Да възкръсне България...

Представиха книгата на проф. д.и.н Вера Бонева „Васил Левски: Да възкръсне България с пълна свобода“

СПОДЕЛИ

Вчера, в Исторически музей-Панагюрище се проведе вечер в „Памет на Апостола“. Беше представена книгата на проф. д.и.н Вера Бонева “ Васил Левски: Да възкръсне България с пълна свобода“.

Приветствие към присъстващите отправи г-н Шопов, директор на музея. Той сподели, че Левски е личност за която винаги има какво ново да се добави. Личност, изтъкана от скромност, директност и последователност, която ни завеща как да се борим, еманципираме и защитаваме родината си.

Със съдържанието на книгата запозна Дора Чаушева, директор на НМ „Васил Левски“ в гр. Карлово. Тя потвърди често срещаното мнение, че най-вероятно нямаше да има Априлско въстание, ако преди това го нямаше Левски.

 Авторката на книгата проф. Вера Бонева изрази вълнението си името й да се споменава редом с това на Апостола на Свободата. Тя хвърли повече светлина върху отделни моменти от нейните изследвания, описани в книгата.

Сред присъстващите беше Антония Лискова, гл. експерт „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм“ към Община Панагюрище, която отправи поздрав към проф. Бонева.

Книгата предизвика голям интерес сред присъстващата аудитоия, в следстивие на което се получи интересна дискусия.