Начало Бизнес „Асарел“ дари ранцеви пожарогасители за Асоциацията на доброволците в България

„Асарел“ дари ранцеви пожарогасители за Асоциацията на доброволците в България

СПОДЕЛИ
След като през лятото „Асарел-Медет“ подпомогна финансово Националната асоциация на доброволците в България, днес компанията им дари също и 30 ранцеви пожарогасителя, с които да се осигури по-добрата екипировка на формированията от Панагюрище и Пазарджик. Изпълнителният директор инж. Николай Пелтеков връчи дарението на Стелиян Хараланов от ръководството на доброволческата асоциация и гл. инсп. Атанас Бобеков – началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Панагюрище.
Кметът на община Панагюрище Желязо Гагов и гл. инсп. Румен Маргитин – началник сектор „Административен“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик, лично благодариха на ръководството на „Асарел-Медет“ за подкрепата и си пожелаха пожарогасителите да се ползват предимно за учения, а по-рядко да влизат в употреба през следващите години.
Десет от пожарогасителите ще се използват от формированието в община Панагюрище с ръководител Таня Чалъкова, а останалите 20 ще бъдат разпределени на колегите им в Пазарджишка област. Стелиян Хараланов връчи благодарствен адрес на инж. Николай Пелтеков, в който се посочва, че подкрепата от страна на „Асарел-Медет“ засилва способността на доброволците за бърза реакция, но и заедно с това демонстрира висока социална отговорност и загриженост. „Вие сте вдъхновение за нас и всички, които работят за безопасността и добруването на хората в Република България“, се казва в благодарствения адрес от Асоциацията.
През изминалото лято „Асарел“ се включи с техника и екипи на три пъти в потушаването на големи горски пожари край селата Попинци, Баня, Оборище и гр. Стрелча, а през 2022 г. помогна за борбата с огъня край Елшица. Заедно с днешното дарение подкрепата от „Асарел“ за Националната асоциация на доброволците в България надминава 15 хиляди лева през 2024 г.