Начало Спорт „Б“ групата с 16 отбора, само „Оборище“ и „Героя“ отговарят на изискванията...

„Б“ групата с 16 отбора, само „Оборище“ и „Героя“ отговарят на изискванията за лиценз

9
1
СПОДЕЛИ

news_47_891029479футболСледващото първенство ще продължи с една „Б“ група с 16 отбора. Това заяви преди малко на пресконференция президентът на БФС Борислав Михайлов. Интересното в случая е, че от тимовете в първата шестица на Югозападната „В“ група само два тима отговарят на изискванията, визирани в член 12 от Наредбата за лицензиране на футболни отбори.

Самият член 12 гласи: „Кандидатът за лиценз трябва да е бил член на БФС минимум 3 години преди началото на сезона, за който иска лиценз. Всяка промяна на правната форма на клуба /включително промяна на адресна регистрация, име, клубни цветове, продажба на акции между отделни клубове/ по време на този период с цел постигане на класиране по спортни резултати и/или получаване на лиценз в нарушение на състезателното начало, се смята за прекъсване на членство в рамките на този параграф.

Преведено на разбираем език това означава, че и „Пирин“ Благоевград и „Перун“ Кресна не отговарят на изискванията. Новият клуб на „Пирин“ бе приет за член на БФС на последния конгрес. В същото време зад „Перун“ Кресна стои „Септември“ Симитли, който ползва лиценза на тима от дефилето.

От ръководството на „Оборище“ коментираха, че се надяват БФС да не прави коммпромис със собствените си документи и да лицензира за професионалните групи единствено отбори, които отговарят на условията. Припомняме, че „Пирин“ и „Перун“ са първите два отбора в класирането преди последния кръг, а „Оборище“ е на трето място.

1 КОМЕНТАР