Начало Общество 9 души от Регионален клуб „Традиция“ летят за Москва

9 души от Регионален клуб „Традиция“ летят за Москва

СПОДЕЛИ

7На 6 юни  9 души от Регионален клуб „Традиция“, Панагюрище, летят за столицата на Русия – Москва, където на 7 и 8 юни, в музея резерват „Коломенское“, ще се състои 4-ят международен исторически фестивал „Времена и эпохи“. Темата на събитието тази година ще бъде началото на ХХ век и Първата световна война /1914-1916г/.

„Времена и эпохи“ – това е серия от провеждани в Москва исторически фестивали с променяща се всяка година тематична епоха. Форматът на „живата история“ позволява на гостите да направят пътешествие в миналото. Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на културата на Руската федерация, Московската управа, Центъра за военно-исторически възстановки „Гарнизон-1“, вестник „Вечерная Москва“ и др.

Територията на фестивала ще бъде разделена на две зони: „Войната“ и „Мирът“, с лагери на реконструктори от различни държави/ Франция, Австрия, Чехия, Англия, България, Беларус, Литва, Латвия и др./ и 6 големи тематични площадки: „Великата война“, „Градът“, „Селото“,“Аристокрация“, „Пролетариат“, „Панаир“.

Информация: Методи Навущанов, председател на РК “Традиция“