Начало Без категория Започнала е трета смяна на Детския лагер на Панагюрски колонии

Започнала е трета смяна на Детския лагер на Панагюрски колонии

31
0
СПОДЕЛИ
27165_10200991183320083_614065303_n
Снимка: архив ПИА-НЮЗ

От 4 август 2014 година е започнала трета лагерна смяна в Общинска база „Детски лагер” в село Панагюрски колонии. Общо петдесет и четири деца и младежи ще се забавляват и обучават по време на десетдневния си престой там, съобщават от Общината.  Лагеруващите са обособени в три групи – футболисти, мажоретки и деца и ученици, като в последната група са се включили всичките осем деца от ЦНСТ за деца “Павел Бобеков” и ученици от училищата в град Панагюрище. Началник на лагерната смяна с мото “Лятна магия в Средна гора” е г-жа Стефка Цветанкова, учител по физическо възпитание и спорт в Основно училище “Марин Дринов”. Заниманията на лагеруващите са обединени от идеята, че спортът е навсякъде – в лагера, в гората, на игрището.

Групата на футболистите провеждат двуразови тренировки, а преди това момчетата са помогнали за повторното окосяване на тревата на лагерния стадион и този в село Панагюрски колонии, съобразно изискванията на подготовката им. Групата на мажоретките пък, освен че провеждат своите репетиции, заедно със своята ръководителка Мария Бензарова обучават останалите лагерници в тънкостите на различните български народни танци.

До края на смяната предстоят още туристически походи и разходки, футболен турнир, състезателни игри “Бързи, смели, сръчни” и “Народна топка”, туристическо ориентиране в различни местности, нощен поход с фенери и още много други забавления. Всяка от вечерите ще бъде тематична – на българския фолклор, на горския цар, на творческия нюх, на приказката с продължение. В някои от вечерите ще се проведат пижамено парти и маскен бал. Екипът на третата лагерна смяна е – Стефка Цветанкова, Илия Новаков, Мария Бензарова, Георги Генов, Румяна Николова и медицинският работник фелдшер Николай Нешев.