Начало Спорт Два бронзови медала за дриновци на финала на Ученически игри 2015

Два бронзови медала за дриновци на финала на Ученически игри 2015

СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

Основно училище „Проф. Марин Дринов“ е единственото в област Пазарджик, което се класира за участие във финалите на Ученически игри 2015. От 4 до 7 юни дриновци участваха във финалните състезания, които се проведоха в Нови пазар, Горна Оряховица и Добрич. Спортовете, в които дриновци се бяха класирали са: хандбал –момичета, хандбал-момчета и тенис на маса – момчета.

uchenicheskoВ Нови пазар отборът по хандбал – момичета попадна в І-ва група заедно с отборите на училищата от Поморие и София, а отборите на училищата от Опака, Нови пазар и Габрово бяха разпределени във ІІ-ра група. След първия кръг отборът на училището се класира на І-во място в групата. По схемата на игра на полуфинал дриновци премериха сили с отбора на Габрово. Мачът е бил изключително напрегнат, панагюрският отбор е вложил всички сили, но в края на срещата точките са били в полза на Габрово. В мачът за 3-то и 4-то място панагюрските момичета се срещнаха отбора на Поморие. Мачът беше спечелен от отбора на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и по този начин тимът си завоюва третото място и бронзовите медали,.

В град Добрич се проведоха финалите на ученическите игри по тенис на маса. В надпреварата взеха участие десет отбора, зонални първенци на България. Отборът на ОУ „Проф. Марин Дринов“ попадна в група „Б“, заедно с отборите на училищата от Ардино (шампион за 2014 година), Добрич, Карнобат и Роман. След три убедителни победи с по 4:0 и оспорвана среща с отбора на Ардино, загубена достойно с 4:3, отборът на Панагюрище се класира на второ място в група „Б“ . На полуфинал момчетата срещнаха отбора на Перник, фаворит в група „А“. В равностойна игра отборът на Перник надделя с 4:3. В срещата за определяне на 3-то и 4-то място панагюрските момчетата се наложиха с 4:1 над отбора на ОУ „П.Р.Славейков“ град Варна и заслужено завоюваха трето място.

uchenichesko1

В Горна Оряховица отборът по хандбал-момчета на ОУ „Проф. Марин Дринов“ попадна в група „Б“ заедно с отборите на училищата от Бургас и Варна. В група „А“ се състезаваха отборите от Горна Оряховица, София и Ловеч. След изиграните мачове, отборът ни зае трето място в групата и остана да се състезава за пето и шесто място срещу отбора на този на София. В оспорван мач, панагюрци успяха да надвият над столичаните и заеха пето място в шампионата. . Състав на отбора по хандбал-момичета: Марина Чардакова, Стоянка Варадинова, Станислава Чакърова, Йоана Робова, Николета Иванова, Евелин Драганова, Катрин Чочева, Мария Маслева, София Пашова, Цветелина Спасова и Веселина Червенкова Състав на отбора по тенис на маса-момчета: Димитър Калоянов, Георги Тачев и Георги Ефтимов Състав на отбора хандбал – момчета: Никола Грънчаров, Иван Струнджев, Николай Веселинов, Димитър Вранчев, Лука Калпаков, Светослав Маслев, Калоян Нешев, Марин Калпаков, Златин Денков, Преслав Йорданов.

uchenichesko2