Начало Култура Панагюрище вече има своя „Звезден клас“ за 2018 година (ВИДЕО)

Панагюрище вече има своя „Звезден клас“ за 2018 година (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

В препълнената зала на Театър Дом-паметник, на шеста официална церемония „Звезден клас‘ 2018“, 256 деца и младежи от община Панагюрище с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата получиха морално признание за високите си постижения през 2018 година.

В изпълнение на ежегодната програма на Община Панагюрище за определяне условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, всички те получиха закрила и финансово стимулиране за развитието си. Средствата за този стимул са подсигурени от Общинския бюджет, „Асарел-Медет“ АД и „Оптикс“ АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище от 2012 година, Дарителят  дублира  сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс” АД също подкрепя финансово проекта „Звезден клас“.

На официалната церемония по награждаване даровитите деца присъстваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, общински съветници, изпълнителният директор на „Оптикоелектрон груп“ АД инж. Иван Гарчев, прокуристът на „Асарел-Медет“ АД Галя Костова, директорът на дирекция „Ресурсно осигуряване“ на „Оптикс“ АД Даниел Даскалов, директори и представители на образователни и културни институции.

За постиженията си всяко дете беше удостоено с медал, а ръководителите на даровитите младежи получиха специални плакети. Децата от всяка от областите: образование, наука, култура, изкуство и спорт, имаха свой кръстник.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки даде начало на официалната церемония по награждаване на даровитите деца „Звезден клас‘ 2018“ и връчи първите медали на отличените в областта на науката.

Скъпи деца, гордея се, че в общината ни има такива млади таланти, които знаят коя е вярната посока. Знаят, че с много труд, постоянство и подкрепа от учителите, родителите и всички нас, успехът е гарантиран. Пожелавам ви да бъдете успешни навсякъде, където сте, но никога не забравяйте от къде сте тръгнали, и се връщайте насам. Благодаря ви, че ви има!”сподели градоначалникът и подчерта, че продължава инвестирането в образователната инфраструктура, дворните пространства на училищата и детските градини, нови технически средства за интерактивно обучение на първокласниците.

Прокуристът на „Асарел-Медет“ АД Галя Костова връчи наградите на децата с изявени дарби в областта на изкуствата.

„Звезден клас” е инициатива, която „Асарел-Медет“ подкрепя от самото и създаване. Чудесно е, че общината и отговорният бизнес мислят години напред. Хубаво е, че се инвестират средства, но не това е най-важното. Най-важното е, че има отношение и уважение към тези деца, които влагат цялата си енергия и вдъхновение, в това да бъдат най-добри.“бяха част от думите на г-жа Костова.

Отличените в направление танцово изкуство получиха наградите си от г-н Даниел Даскалов, директор дирекция „Ресурсно осигуряване“ на „Оптикс“ АД. „Бъдете здрави! Мечтайте смело и следвайте мечтите си, тъй като така се постигат големите успехи. Благодаря ви, че ви има!”, пожела г-н Даскалов.

Спортистите бяха наградени от инж. Иван Гарчев, изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп”АД. „Пожелавам на спортистите в тази зала да бъдат бъдещите европейски, световни  и  олимпийски шампиони, защото Панагюрище има толкова богата история в спорта, толкова много талантливи спортисти”, каза инж. Гарчев.

Музикален поздрав отправиха панагюрските таланти Виктория Манева, Надежда Ковачева и Лора Куруджиева.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА

 

*Идеен основател на концепцията на церемонията е заместник–кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова.

Проектът „Звезден клас” на Община Панагюрище има за цел да стимулира и морално даровитите деца и младежи и те да станат известни с постиженията си на по-широк кръг от хора.

Амбицията на ръководството на общината е да привлича нови партньори при реализирането му. Панагюрските деца и младежи са изключително талантливи, имат изявени дарби в различни сфери и е напълно естествено и необходимо поощряването и високата оценка на техните постижения.

Панагюрище има вече своя звезден клас за всяка година, а постиженията на талантливите деца имат и своя морален измерител.

От 2012 година, по силата на Дарителски договор с „Асарел-Медет” АД, съгласно клауза в него, Дарителят удвоява сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца.

От 2013 година фирма „Оптикс”АД разпозна проекта и ежегодно финансира по силата на Дарителски договор младите дарования на община Панагюрище.