Начало Здраве Съдовите хирурзи от „Уни Хоспитал“ ще преглеждат профилактично пациенти от 22 до...

Съдовите хирурзи от „Уни Хоспитал“ ще преглеждат профилактично пациенти от 22 до 25 април

СПОДЕЛИ

Безплатните профилактични прегледи от съдови хирурзи, които се извършват ежемесечно в МБАЛ „Уни Хоспитал“, през април ще се проведат от 22 до 25 април, влючително. Консултациите ще са от 9.00 до 13.00 часа всеки ден.

Клиниката по съдова хирургия в болницата в Панагюрище,  с началник доц. д-р Андриан Тонев, осигурява най-модерно диагностициране и лечение на почти всички артериални и венозни заболявания.

Специалистите от лечебното заведение припомнят, че оплакванията, свързани с венозни заболявания, най-често се изразяват в оток, тежест, дискомфорт, мравучкане или сърбеж по долните крайници. При т.нар. запушвания на вени се появяват симптоми като зачервяване, болка и затопляне на кожата над възпалената повърхностна вена или масивен оток, напрегнатост, болка, промяна в цвета на засегнатия крайник – при запушване на дълбока вена. В тези случаи е препоръчително да се потърси лекарска помощ.

До края на 2019 година ще продължи инициативата на съдовите хирурзи от болницата в Панагюрище да бъдат провеждани профилактични прегледи през последната седмица от всеки месец, за което няма да е необходимо Направление.

Телефони за предварително записване на час: 0357 88 581, 0357 88 582